top of page

Forlaget Højlund udgiver bøger og samtalekort m.v. Forlaget er grundlagt og ejet af Michael Højlund Larsen, der er kendt for, at gøre den praktiske filosofi anvendelig og tilgængelig i en mere nysgerrig hverdag. Se mere på www.forlagethojlund.com

Herunder kan du læse mere om Michael Højlund Larsens bøger og artikler - både fra Forlaget Højlund og andre forlag.

Højskolebog.forside.LinkedIn.jpg
MIN HØJSKOLEDAGBOG

De fleste mennesker ser tilbage på deres højskoletid som en periode, der har haft afgørende betydning i deres liv. Nogle bliver klogere på, hvem de er, andre oplever, hvor vigtige vi som mennesker er for hinanden, andre bliver mere udadvendte eller modige, dygtigere til musik eller sport osv. Hvad mon du kommer til at opleve?

 

MIN HØJSKOLEDAGBOG hjælper dig til at reflektere grundigt over de mange ting, der sker hver eneste dag på en højskole. Her får du praktisk hjælp til gode dialoger, at give og modtage feedback samt indsigt i, hvordan du kan anvende praktisk filosofi i din hverdag. En god dagbog giver dit højskoleophold ekstra værdi - ikke alene mens du er på højskolen men i resten af dit liv.

Læs i bogen her

 

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk.

Ved køb af mere end 50 stk. er prisen 175 kr/stk. 

Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2020

Rejsedagbog.Forside.Webshop.png
I WAS HERE
- En rejsedagbog for livet

At rejse er at (op)leve og din rejse bliver ekstra god, når du tager dig tid til at tænke over dine oplevelser og skriver tankerne ned, mens du rejser. I WAS HERE indeholder spørgsmål og inspiration til at skrive en dagbog, der gør dine oplevelser på rejsen endnu bedre - og bogen hjælper dig til, at du har glæde af dem resten af livet. Bogen indeholder ud over tekstsider også mere end 100 blanke sider, med plads til dine tanker i både ord og tegninger m.v.

Se pressemeddelelse for og billeder fra bogen her

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk.

Ved køb af mere end 50 stk. er prisen 175 kr/stk. 

Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

Bogen er skrevet af Anna Højlund Larsen og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i januar 2020

Mine efterskoletanker
- En bog om mig og livet

Efterskolen er for mange unge en træningsbane. Her kan de hver eneste dag lære meget om sig selv, andre mennesker og livet - samtidig med, at de har det sjovt og oplever, hvor fantastisk livet kan være.

Her er bogen, der handler om, hvordan du bliver god til at leve et liv, som du kan være stolt af og taknemmelig over. Jo mere du bruger bogen, jo klogere bliver du på mange af livets store spørgsmål som fx: Hvem er jeg? Hvordan bør jeg leve mit liv, Hvilken betydning har fællesskaber? osv.

Bogen indeholder både tekst, mange forskellige øvelser og god plads til egne og andres noter og tegninger m.v. En rigtig dannelses- og mindebog.

Læs i bogen her 

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk (175 kr/stk ved mere end 50 bøger). Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

- eller køb bogen direkte hos din boghandler.

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2018

Når de voksne er nysgerrige
- En guide til filosofiske samtaler i børnehøjde

Det er både sjovt, lærerigt og livgivende at filosofere med børn, og forskningen viser, at børnene bliver mere livsduelige af det.

Her får du en række gode råd og konkrete metoder til at undersøge fx venskab, kærlighed og identitet sammen med børn og unge. Du bliver også klogere på rollen som voksen og den praktiske filosofi.

 

Bogen er skrevet til forældre og bedsteforældre samt pædagoger og lærere. Bogen bliver brugt mange steder, og der er flere pædagogiske arbejdspladser, der har valgt at købe bogen til alle medarbejdere.Bogen kan købes hos boghandlerne.

(Ved større ordrer kontakt forlaget direkte på tlf: 24405020)

Følg bogen på Facebook her og læs anmeldelser, hør interview m.v.

Læs i bogen her  - Lyt til interview - 1. del her og 2. del her

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Når de voksne er nysgerrige
- Arbejds- og notesbog

Denne arbejds- og notesbog, hører sammen med tekstbogen "Når de voksne er nysgerrige - en guide til filosofiske samtaler i børnehøjde".

 

Bogen er købt af flere kommuner, der ønsker, at det pædagogiske personale kan samle og fastholde deres observationer og refleksioner på skrift. Bogen indeholder opfordring og plads til at formulere en personlig pædagogisk filosofi, filosofiske børnecitater fra hverdagen samt observationer, tanker og idéer omkring praktisk filosofi med børn.Bogen kan købes hos forlaget direkte på tlf: 24405020

eller mail: michael@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

Resultater gennem tillid og mod
- Træningshåndbog for ledere

Træningshåndbogen er er en personlig notes- og refleksionsbog til alle ledere i Roskilde Kommune. Håndbogen bygger på en kobling mellem filosofi og ledelse, hvor formålet med hverdagens træning og refleksion er dannelse forstået som livs- og ledelsesduelighed. 

Bogen giver en kort introduktion til praktisk filosofi og indeholder hele ledelsesgrundlaget samt konkrete metoder til dialog og træning i hverdagen. Endvidere er der god plads til lederens egne noter.

Læs om og i bogen her 

For yderligere information kontakt forlaget direkte på tlf: 24405020

eller mail: michael@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

BOBLERIET
- Nye muligheder for dannelse

"I Guldborgsund Kommune har vi Bobleriet. Det er et supplement til børn og unges liv i skolen, i fritiden og i familien. Her udvikler vi nye rammer, der giver tid, rum og støtte til, at vi som mennesker kan reflektere, fordybe os, tvivle, eksperimentere og ikke mindst lade os rive med for at blive den bedste udgave af os selv." Sådan skriver udvalgsformand Martin Lohse i bogen.

Denne bog forklarer, hvad Bobleriet er gennem visioner og konkrete aktiviteter for børn og unge i Guldborgsund Kommune bl.a. et billedkunstprojekt ledet af Mini Blume.

Bogen er redigeret af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Skærmbillede 2020-05-15 kl. 10.57.45.png
Praktisk filosofi og ledelse

 

Denne bog giver en veldokumenteret og let læst introduktion til et svært emne, nemlig hvordan praktisk filosofi kan kvalificere arbejdet med at udvikle ledelse, lederskab og organisationer. "Praktisk filosofi og ledelse" er en teoretisk forankret, men samtidig praktisk anvendelig bog til dem, der vil vide mere om filosofi og ledelse.

Bogen er nu ude i 6. oplag af 2. udgaven efter 8 oplag af 1. udgaven.

Den er en del af pensum på flere uddannelser blandt andet Diplomuddannelsen i ledelse. "Praktisk filosofi og ledelse" har flere gange været på Børsens Top 10 liste over mest solgt erhvervslitteratur.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på L&R Business 2013 (1.udg. Børsens Forlag i 2007) 

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her 

Sk%C3%A6rmbillede+2012-11-18+kl.+15.06.5
Dialog - en enkel vej til et godt samarbejde

 

"Dialog – en enkel vej til et godt samarbejde" indeholder et solidt teoretisk fundament suppleret med konkrete metoder, tjeklister og praktiske erfaringer, der gør det muligt at udøve dialog i praksis. Den er skrevet til ledere, projektledere, HR-partnere, konsulenter, tillidsrepræsentanter og andre, der har indflydelse på, hvordan vi kommunikerer og samarbejder på vores arbejdspladser. Bogen er også tænkt som en grundbog til studerende på de mange uddannelser, hvor dialog er et relevant tema.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på L&R Business i november 2012

Se en kort video her

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her

 

Forside%20Praktisk%20filosofi%20med%20b%
Praktisk filosofi med børn

 

Praktisk filosofi handler dybest set om at blive god til at leve et liv, som vi ikke senere fortryder. Evnen til at blive vores viden om os selv og vores omverden kritisk bevidst er måske noget af det vigtigste, vi kan give børn med på deres vej i livet. Det kræver nysgerrige voksne, der tager børnene alvorligt og inviterer dem til at undersøge livets store og små spørgsmål på deres præmisser. Bogen viser, hvordan praktisk filosofi med enkle midler kan blive en del af hverdagen i både skoler og børnehaver.

Praktisk filosofi med børn henvender sig til nuværende og kommende lærere og pædagoger - samt alle voksne der gerne vil lære at samtale mere filosofisk med børn.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Akademisk Forlag i august 2013

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her

 

Sk%C3%A6rmbillede+2012-11-18+kl.+14.44.2
Samtalebogen

Samtalebogen er en praktisk brugsbog til dem, der vil vide mere om, hvordan man effektivt og samtidig respektfuldt og ligeværdigt kan tilrettelægge og gennemføre arbejdspladsens professionelle samtaler.

Bogen indeholder 15 forskellige vejledninger, der umiddelbart kan bruges på arbejdspladsen eller give inspiration at udforme egne samtale-vejledninger. Samtalebogen kan bruges på arbejdspladser, på uddannelsessteder og kurser.

Bogen er skrevet af Nethe Plenge og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Gyldendal i 2003. (Pt. udsolgt)

Skærmbillede 2020-05-15 kl. 14.12.39.png
Lederskab i frivilligt socialt arbejde
- et filosofisk perspektiv

Ledelse i det frivillige sociale arbejde kan af mange gode grunde betegnes som noget særligt, og måske kræver det en særlig livsklog form for ledelse at lykkes som leder her. At lede mennesker i organisationer, hvor det er et vilkår, at "arbejdet bærer lønnen i sig selv", hvor "produktet" er hjælp til mennesker, der har brug for det, og hvor "medarbejdernes" primære ressource er, at de er med-menneskelige, er noget helt særligt. Denne artikel peger på, hvordan den praktiske filosofi kan hjælpe til både at forstå og at udvikle et humanistisk lederskab, hvor ledere, frivillige og brugere på samme tid er både mål og midler, når det handler om at realisere godt liv og samliv.

Bogen er udgivet af Center for Friviligt Socialt Arbejde i 2012

Bogen kan læses her

filosoffen_paa_arbejde_cover.png
At bringe filosofien tilbage på torvet

Sammen med Thomas Ryan Jensen har jeg skrevet artiklen "At bringe filosofien tilbage på torvet". Her skriver vi om vores konkrete erfaringer med praktisk filosofi herunder undervisning af mere end 700 ledere. Det er vores erfaring, at vi ved at præsentere filosofi som en praktisk fremfor akademisk disciplin åbner for en kongevej til, at mennesker kan tænke dybere over noget vigtigt i deres (arbejds-)liv. 

Artiklen indgår i bogen "Filosoffen på arbejde".

Bogen er udgivet på forlaget Mindspace i august 2013. 

Sk%C3%A6rmbillede+2012-11-19+kl.+23.04.0
Skærmbillede 2020-05-15 kl. 14.39.42.png
Sokratisk ledelse

Erfaringerne fra lederkurser, coaching og konsulentarbejde viser, at ledere oplever praktisk filosofi som noget konkret og direkte anvendeligt i deres hverdag, når det handler om at udøve ledelse og udvikle lederskab. 

Umiddelbart kan filosofiske aktiviteter i en organisatorisk sammenhæng ligne det rene tidsspilde. Men måske bliver vi snydt. Måske vil tid og ressourcer afsat til netop dette formål vise sig at være en af de mest lønsomme investeringer, man kan foretage i sin egen og en organisations fremtid. I artiklen "Sokratisk ledelse" forklarer jeg, hvordan praktisk filosofi kan hjælpe ledere til udvikling af lederskab i arbejdslivet.

Artiklen findes i bogen Erhvervsfilosofi

Bogen er udgivet på forlaget Frydendal i 2009.​​

Musikalitet og lederskab
- et eksperimenterende træningsforløb for ledere

Denne artikel, der er skrevet sammen med Allan Gardersøe, handler om hvordan musisk træning og dermed æstetisk funderede læreprocesser kan skabe grundlag for lederes udvikling af lederskab. Erfaringerne viser, at der i musisk træning af ledere findes et unikt dannelsespotentiale. Den særlige musisk-filosofiske pædagogik ser ud til at kunne give ledere et frirum, hvor de i en tryg og glædesfuld atmosfære kan danne sig som ledere og udvikle deres lederskab gennem træning i rytmisk samspil og direktion af samspillet.

Artiklen findes i bogen: Jagten på en praksisnær profil

Bogen er udgivet af Erhvervsakademi Sjælland (Zealand) i 2015.​​

Bogen kan læses her

bottom of page