Forlaget Højlund udgiver bøger med viden og værktøjer, der kan bruges med det samme. Forlaget er grundlagt og ejet af Michael Højlund Larsen, der er kendt for, at gøre den praktiske filosofi anvendelig og tilgængelig i hverdagen. Der er er flere filosofisk funderede håndbøger på vej til både børn, unge og voksne. 

I WAS HERE
- En rejsedagbog for livet

At rejse er at (op)leve og din rejse bliver ekstra god, når du tager dig tid til at tænke over dine oplevelser og skriver tankerne ned, mens du rejser. I WAS HERE indeholder spørgsmål og inspiration til at skrive en dagbog, der gør dine oplevelser på rejsen endnu bedre - og bogen hjælper dig til, at du har glæde af dem resten af livet. Bogen indeholder ud over tekstsider også mere end 100 blanke sider, med plads til dine tanker i både ord og tegninger m.v.

Se pressemeddelelse for og billeder fra bogen her

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk ved at klikke her

Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

Bogen er skrevet af Anna Højlund Larsen og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i januar 2020

Mine efterskoletanker
- En bog om mig og livet

Efterskolen er for mange unge en træningsbane. Her kan de hver eneste dag lære meget om sig selv, andre mennesker og livet - samtidig med, at de har det sjovt og oplever, hvor fantastisk livet kan være.

Her er bogen, der handler om, hvordan du bliver god til at leve et liv, som du kan være stolt af og taknemmelig over. Jo mere du bruger bogen, jo klogere bliver du på mange af livets store spørgsmål som fx: Hvem er jeg? Hvordan bør jeg leve mit liv, Hvilken betydning har fællesskaber? osv.

Bogen indeholder både tekst, mange forskellige øvelser og god plads til egne og andres noter og tegninger m.v. En rigtig dannelses- og mindebog.

Læs i bogen her 

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk (175 kr/stk ved mere end 50 bøger). Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

- eller køb bogen direkte hos forlaget her

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2018

Når de voksne er nysgerrige
- En guide til filosofiske samtaler i børnehøjde

Det er både sjovt, lærerigt og livgivende at filosofere med børn, og forskningen viser, at børnene bliver mere livsduelige af det.

Her får du en række gode råd og konkrete metoder til at undersøge fx venskab, kærlighed og identitet sammen med børn og unge. Du bliver også klogere på rollen som voksen og den praktiske filosofi.

 

Bogen er skrevet til forældre og bedsteforældre samt pædagoger og lærere. Bogen bliver brugt mange steder, og der er flere pædagogiske arbejdspladser, der har valgt at købe bogen til alle medarbejdere.Bogen kan købes hos boghandlerne.

(Ved større ordrer kontakt forlaget direkte på tlf: 24405020)

Følg bogen på Facebook her og læs anmeldelser, hør interview m.v.

Læs i bogen her  - Lyt til interview - 1. del her og 2. del her

Køb bogen direkte hos forlaget her  

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Når de voksne er nysgerrige
- Arbejds- og notesbog

Denne arbejds- og notesbog, hører sammen med tekstbogen "Når de voksne er nysgerrige - en guide til filosofiske samtaler i børnehøjde".

 

Bogen er købt af flere kommuner, der ønsker, at det pædagogiske personale kan samle og fastholde deres observationer og refleksioner på skrift. Bogen indeholder opfordring og plads til at formulere en personlig pædagogisk filosofi, filosofiske børnecitater fra hverdagen samt observationer, tanker og idéer omkring praktisk filosofi med børn.Bogen kan købes hos forlaget direkte på tlf: 24405020

eller mail: michael@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

Resultater gennem tillid og mod
- Træningshåndbog for ledere

Træningshåndbogen er er en personlig notes- og refleksionsbog til alle ledere i Roskilde Kommune. Håndbogen bygger på en kobling mellem filosofi og ledelse, hvor formålet med hverdagens træning og refleksion er dannelse forstået som livs- og ledelsesduelighed. 

Bogen giver en kort introduktion til praktisk filosofi og indeholder hele ledelsesgrundlaget samt konkrete metoder til dialog og træning i hverdagen. Endvidere er der god plads til lederens egne noter.

Læs om og i bogen her 

For yderligere information kontakt forlaget direkte på tlf: 24405020

eller mail: michael@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

BOBLERIET
- Nye muligheder for dannelse

"I Guldborgsund Kommune har vi Bobleriet. Det er et supplement til børn og unges liv i skolen, i fritiden og i familien. Her udvikler vi nye rammer, der giver tid, rum og støtte til, at vi som mennesker kan reflektere, fordybe os, tvivle, eksperimentere og ikke mindst lade os rive med for at blive den bedste udgave af os selv." Sådan skriver udvalgsformand Martin Lohse i bogen.

Denne bog forklarer, hvad Bobleriet er gennem visioner og konkrete aktiviteter for børn og unge i Guldborgsund Kommune bl.a. et billedkunstprojekt ledet af Mini Blume.

Bogen er redigeret af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Michael Højlund Larsen

Civilingeniør og Master i (filosofisk) vejledning

 

Tlf: 24405020  -  Mail: michael@hojlundlarsen.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon