Her er nogle af mine bøger og artikler - der er flere på vej!

Mine efterskoletanker
- En bog om mig og livet

Efterskolen er for mange unge en træningsbane. Her kan de hver eneste dag lære meget om sig selv, andre mennesker og livet - samtidig med, at de har det sjovt og oplever, hvor fantastisk livet kan være.

Her er bogen, der handler om, hvordan du bliver god til at leve et liv, som du kan være stolt af og taknemmelig over. Jo mere du bruger bogen, jo klogere bliver du på mange af livets store spørgsmål som fx: Hvem er jeg? Hvordan bør jeg leve mit liv, Hvilken betydning har fællesskaber? osv.

Bogen indeholder både tekst, mange forskellige øvelser og god plads til egne og andres noter og tegninger m.v. En rigtig dannelses- og mindebog.

Læs i bogen her 

Køb bogen til forlagspris på 200 kr/stk (175 kr/stk ved mere end 50 bøger). Send ordre på mail: michael@hojlundlarsen.dk eller ring på tlf: 24405020

- eller køb bogen direkte hos forlaget her

 

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2018

Når de voksne er nysgerrige
- En guide til filosofiske samtaler i børnehøjde

 

Det er både sjovt, lærerigt og livgivende at filosofere med børn, og forskningen viser, at børnene bliver mere livsduelige af det.

Allerede i første del af bogen får du en række gode råd og konkrete metoder. I anden del er der inspiration og lister med spørgsmål til 12 udvalgte filosofiske temaer som fx venskab, kærlighed, retfærdighed, lykke og identitet m.v. Den tredje del gør dig klogere på rollen som voksen og giver indsigt i den praktiske filosofi. Bogen slutter med erfaringer og forskningsresultater samt inspirerende tanker om, hvad det betyder at være god til at leve livet. Bogen er skrevet til forældre og bedsteforældre samt andre voksne, der har nære relationer til børn.Følg bogen på Facebook her og læs anmeldelser, hør interview m.v.

Læs i bogen her  - Lyt til interview - 1. del her og 2. del her

Køb bogen direkte hos forlaget her

(Ved større ordrer kontakt forlaget direkte på tlf: 24405020)

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Praktisk filosofi og ledelse

Denne bog giver en veldokumenteret og let læst introduktion til et svært emne, nemlig hvordan praktisk filosofi kan kvalificere arbejdet med at udvikle ledelse, lederskab og organisationer. "Praktisk filosofi og ledelse" er en teoretisk forankret, men samtidig praktisk anvendelig bog til dem, der vil vide mere om filosofi og ledelse.

Bogen er nu ude i 6. oplag af 2. udgaven efter 8 oplag af 1. udgaven.

Den er en del af pensum på flere uddannelser blandt andet Diplomuddannelsen i ledelse. "Praktisk filosofi og ledelse" har flere gange været på Børsens Top 10 liste over mest solgt erhvervslitteratur.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på L&R Business 2013 (1.udgave på Børsens Forlag i 2007) 

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her 

Dialog - en enkel vej til et godt samarbejde

"Dialog – en enkel vej til et godt samarbejde" indeholder et solidt teoretisk fundament suppleret med konkrete metoder, tjeklister og praktiske erfaringer, der gør det muligt at udøve dialog i praksis. Den er skrevet til ledere, projektledere, HR-partnere, konsulenter, tillidsrepræsentanter og andre, der har indflydelse på, hvordan vi kommunikerer og samarbejder på vores arbejdspladser. Bogen er også tænkt som en grundbog til studerende på de mange uddannelser, hvor dialog er et relevant tema.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på L&R Business i november 2012

Se en kort video her

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her

 

Praktisk filosofi med børn

Praktisk filosofi handler dybest set om at blive god til at leve et liv, som vi ikke senere fortryder. Evnen til at blive vores viden om os selv og vores omverden kritisk bevidst er måske noget af det vigtigste, vi kan give børn med på deres vej i livet. Det kræver nysgerrige voksne, der tager børnene alvorligt og inviterer dem til at undersøge livets store og små spørgsmål på deres præmisser. Bogen viser, hvordan praktisk filosofi med enkle midler kan blive en del af hverdagen i både skoler og børnehaver.

Praktisk filosofi med børn henvender sig til nuværende og kommende lærere og pædagoger - samt alle voksne der gerne vil lære at samtale mere filosofisk med børn.Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Akademisk Forlag i august 2013

Læs i bogen, se anmeldelser og køb den her

 

Samtalebogen

Samtalebogen er en praktisk brugsbog til dem, der vil vide mere om, hvordan man effektivt og samtidig respektfuldt og ligeværdigt kan tilrettelægge og gennemføre arbejdspladsens professionelle samtaler.

Bogen indeholder 15 forskellige vejledninger, der umiddelbart kan bruges på arbejdspladsen eller give inspiration at udforme egne samtale-vejledninger. Samtalebogen kan bruges på arbejdspladser, på uddannelsessteder og kurser.

Bogen er skrevet af Nethe Plenge og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Gyldendal i 2003. (Pt. udsolgt)

At bringe filosofien tilbage på torvet

Sammen med Thomas Ryan Jensen har jeg skrevet artiklen "At bringe filosofien tilbage på torvet". I artiklen skriver vi om vores praktiske erfaringer med praktisk filosofi herunder undervisning af mere end 700 ledere. Artiklen indgår i bogen "Filosoffen på arbejde"

 

Bogen er udgivet på forlaget Mindspace i august 2013. 

 

Sokratisk ledelse

I artiklen "Sokratisk ledelse" forklarer jeg, hvordan praktisk filosofi kan hjælpe til udvikling af lederskab i arbejdslivet. Artiklen findes i bogen Erhvervsfilosofi

 

Bogen er udgivet på forlaget Frydendal i 2009.​​

Michael Højlund Larsen

Civilingeniør og Master i (filosofisk) vejledning

 

Tlf: 24405020  -  Mail: michael@hojlundlarsen.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon